Пострадали от атентата в Сарафово искат над 200 млн. лв. от терористите

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2017 в 13:54 12650 0

Пострадали от атентата в Сарафово искат над 100 млн. лв. от терористите

Роднините на пострадали при атентата в Сарафово поискаха 200 млн. лв. обезщетения. Съдът допусна гражданските искове за претърпени имуществени и неимуществени вреди, но дали съдът ще се съгласи с размера им, ще стане ясно когато делото започне по същество, съобщава bTV.

На 18 юли 2012 г. атентатор самоубиец се взриви до автобус с израелски туристи на летището в Бургас. При атентата загинаха шестима души, а 37 бяха ранени.

Делото за атаката беше внесено в съда през 2016 г. и досега осем пъти беше отлагано по различни процесуални причини. Вероятно ще му бъде даден ход на 15 и 16 ноември, когато ще има разпити на българските свидетели.

Подсъдими са Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан, граждани на Австралия и Канада, които се търсят все още чрез червена бюлетина на "Интерпол". Смята се, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасанел Хюсейни, който също загина при атентата.

Съдът обаче не прие гражданските искове против ливанската шиитска групировка "Хизбула". Причината е, че в обвинителния акт, който е 100 страници, никъде не се споменава името на организацията и няма доказателства срещу нейната връзка по случая.

Днес никой от израелските граждани не се яви като свидетел по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови