Петимата от групата на Очите остават за постоянно в ареста

OFFNews 09 август 2018 в 17:43 2082 0

Специализираният апелативен съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста петима предполагаеми членове на престъпната група, на която Димитър Желязков - Очите е сочен за ръководител.

В ареста остават Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви днес в съдебната зала заради влошено здравословно състояние.

На съдебното заседание днес стана ясно, че срещу групата има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та.

Според свидетелите групата се е занимавала с палежи и разпространение на наркотици, опитвала се е и да наложи монопол над погребалния бизнес в региона.

Защитниците на задържаните отбелязаха, че данни за групата е имало още през 2002 г. и 2003 г., но по-активни действия от разследващите са предприети последните седмици, а досъдебното производство е образувано 2016 г. 

Адвокат Димитър Марковски, който защитава Въчев, каза пред БТА, че според него в този случай стари дела са обединени в едно. По думите му Въчев е задържан, за да се попълни необходимата цифра за обвинение срещу организирана престъпна група.

Марковски каза още, че Въчев не е познавал Митьо Очите и няма данни за срещи с него или други факти, които да ги свързват. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!