Откриха кокаин и канабис в кръвта на шофьора, блъснал балетиста Мартин Чикалов

OFFNews 17 септември 2018 в 15:30 4467 0

Следи от употребата на наркотици са открити в кръвта на неправоспособния шофьор, блъснал балетиста Мартин Чикалов. 

Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство срещу 25-годишния неправоспособен водач е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Тежкият инцидент стана на 10 септември на бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Водачът на автомобил „БМВ“ удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 38-годишният велосипедист е починал.

По-късно автомобилът е намерен изоставен на бул. „Цар Освободител“. По регистрационния му номер полицията във Варна установила собственика - 25-годишният неправоспособен младеж. На 11 септември той се предаде в присъствието на адвоката си.

Той е неправоспособен водач, никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови