Оставиха в ареста обвиняемия за смъртта на таксиметровия шофьор в София

OFFNews 11 октомври 2022 в 18:26 1424 0

таксита

Снимка БНР

Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба.

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на 23-годишния мъж, който е обвинен за смъртта на таксиметровия шофьор в София, предаде БГНЕС.

Според съда са събрани достатъчно данни за извършено престъпление, въпреки противоречивите свидетелски показания. Освен това обвиненият е и в тригодишен изпитателен срок по присъда със споразумение за причинена катастрофа с пострадала жена.

Преди сбиването на 8 октомври 23-годишният пътувал в автомобил, с който таксиметровата кола се засякла и започнало пререканието. Разпитани са 17 свидетели, но част от техните разкази си противоречат, включително за това кой пръв започва боя и колко са били участниците.

В понеделник стана ясно, че най-вероятната причина за смъртта на Христо Трайков е масиран инфаркт. Експертизата все още не е готова, но според предварителни заключения сърцето на мъжа е било уголемено двойно над нормалното, освен това е преживял и предишен инфаркт. Съдебните медици смятат, че сегашният инцидент е настъпил преди сбиването, а високият адреналин е ускорил и влошил процесите. Шофьорът е получил повърхностни наранявания от сбиването - охлузвания на едното рамо, ръката, кокалчетата на пръстите и колената.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови