Търсят записи от камери за убийството на таксиметровия шофьор, свидетели разказали противоречащи си версии

OFFNews 10 октомври 2022 в 12:46 2280 0

Полиция

Снимка Архив

Все още не е готова медицинската експертиза за точната причина за смъртта на шофьора.

Разследващите търсят записи от камери, които да хвърлят светлина върху трагичния инцидент от 8 октомври, когато таксиметров шофьор издъхна след сбиване в столичния кв. "Разсадника".

Повдигнато е обвинение на Й.И. - той е пътувал в автомобил, с който таксиметровата кола се засича и започва пререканието. Разпитани са и 17 свидетели, но част от техните разкази си противоречат, вкл. за това кой пръв започва боя и колко са били участниците, съобщава днес прокуратурата във връзка с широкия обществен интерес към случая.

Все още не е готова медицинската експертиза за точната причина за смъртта на шофьора.

Софийската градска прокуратура е възложила е на МВР да установи дали има камери не само в района на инцидента, но и по посоката на движение на автомобилите.

Ето как СГП описва фактите по случая:

На 08.10.2022 г. около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Х. Й., се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“. По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиняемият Й. И. Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия. Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия. Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Към момента се установява, че не отговарят на истината медийните твърдения, че е имало голям брой хора – 10 или 7 човека, заедно с обвиняемия Й. И., които са участвали в сбиването.

Софийска градска прокуратура категорично заявява, че ще направи всичко необходимо, за да осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и ще осигури в пълнота спазването на законите на Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови