Масивен инфаркт е покосил таксиметровия шофьор преди сбиването

OFFNews 10 октомври 2022 в 19:07 7208 4

кола

Снимка МВР

Шофьорът е получил повърхностни наранявания от сбиването - охлузвания на едното рамо, ръката, кокалчетата на пръстите и колената.

Най-вероятната причина за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор Христо Трайков е масиран инфаркт, съобщи БНТ. 

Експертизата все още не е готова, но според предварителни заключения сърцето на мъжа е било уголемено двойно над нормалното, освен това е преживял и предишен инфаркт. Съдебните медици смятат, че сегашният инцидент е настъпил преди сбиването, а високият адреналин е ускорил и влошил процесите.

Шофьорът е получил повърхностни наранявания от сбиването - охлузвания на едното рамо, ръката, кокалчетата на пръстите и колената.

Освидетелстван е и обвиняемият за смъртта на Трайков. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да каже какви телесни повреди са му нанесени и по какъв най-вероятен начин. С негово съгласие е взет и сравнителен материал за изследване. Според източници на БНТ ще бъдат назначени и ДНК експертизи.

До момента със сигурност е установено, че таксито, управлявано от починалия 34-годишен Христо Трайков, се е движило по еднопосочната ул. "Хъшове" в обратна на разрешеното движение посока.

Разпитани са 17 свидетели и от показанията им става ясно, че първоначално между таксиметровия шофьор и обвиняемия е имало само размяна на реплики по повод нарушението на правилата за движение. Но има разминаване в свидетелските показания за това кой от двамата пръв е налетял на бой.

"Аз, като главен прокурор и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост", обеща Иван Гешев.

Прокуратурата е възложила на МВР да проверят дали има охранителни камери, както в района на инцидента, така и по маршрутите, по които са се движили автомобилите до засичането им на кръстовището на улиците "Хъшове" и "Рибен буквар".

Не отговарят на истината твърденията, че с обвиняемия е имало още 7 до 10 човека, които също са участвали в сбиването. От прокуратурата потвърждават, че таксиметровият шофьор е извикал брат си по телефона, който пристигнал заедно с двама мъже, и всички са се нахвърлили срещу 23-годишния младеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

10.10 2022 в 22:10

А наказания за биячите няма ли да има? Момчето не е виновно, защитавало се е.

925

3

ешо

10.10 2022 в 21:11

явно задържаното момче нее виновно защо не го пускат

865

2

Constanza

10.10 2022 в 21:01

Eто че лека-полека се разплете чорапът и се оказва, че е нямало никаква нужда таксиметровите шофьори да протестират, за да налагат мнението си на съда, разбрали-недоразбрали.

1000

1

Ivo RadAr

10.10 2022 в 20:17

Нашите съграждани от цигански произход стават със всеки изминал период все по - нагли , агресивни и ни5какъв Ред не важи за голяма част от тях . Това важи и за подрастващите поколения. Не си мислете , че съм нэкъв си националист , не мой приятел циганин , който е музикант има още по-крайни мнения за циганите н София. Трябват институционални мерки инак ще става по-кофти.

 
X

Да помогнем на украинските деца!