Oхранителите, пребили до смърт мъж във варненски мол, не се признаха за виновни

OFFNews 28 март 2016 в 19:35 3709 1

Тримата бивши охранители, пребили до смърт психично болния Нягол Петров във варненския Grand Mall на 14 март 2015 г. не се признаха за виновни на днешното предварително изслушване в съда.

Делото срещу нападателите Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов ще започне по общия ред. Тримата охранители могат да получа по до 20 години затвор.

След година в ареста днес тримата влязоха в съдебната зала без да крият лицата си, съобщава Нова тв.

Те са обвинени като съизвършители в качеството им на длъжностни лица - служители на охранителна фирма за причиняване смъртта на Нягол Петров, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди. Самият побой над жертвата е продължил 15 минути, а съдебната експертиза показва, че е починал от тежка гръдна травма и перфорация на белия дроб.

Само видео доказателствата са над 80 часа. 24 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Сред тях е и началникът на смяната, за който има показания, че е гледал как пребиват Нягол.

Като частни обвинители семейството на Нягол поиска кръвнина в размер на 450 000 лева за нанесени неимуществени вреди. Делото продължава на 9 май с разпит на свидетели и представяне на съдебни експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!