Охранители пребиха до смърт мъж във варненски мол

Ива Оприкова 17 март 2015 в 16:35 20418 39

Бездомникът, чието тяло бе открито безжизнено в най-големия варненски мол в неделя e убит по особено мъчителен начин от трима охранители на търговския център.

Говорителят на Окръжна прокуратура Варна Радослав Лазаров заяви за OFFNews.bg, че срещу пазителите на реда от охранителната фирма на Гранд мол Варна вече са предявени обвинения в убийството на 52-годишния мъж. Те са задържани за срок от 72 часа, като предстои да им бъде поискана и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, но това няма да се случи днес, а до края на седмицата.

Охранителите са обвинени по чл. 116 от НПК в съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Във фаталния ден жертвата е отишла до търговския център на разходка. Мъжът страда от шизофрения, но не е бил агресивен и си пиел лекарствата. Охраната обаче решила, че е бездомник, който няма място в мола. След като са му нанесли жесток побой, го пуснали да си върви.

Междувременно от ръководството на търговския център алармираха, че ще подпомагат и съдействат дейността на разследващите органи.

„Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване причините за нещастния инцидент – заяви директорът на търговския център Иво Генов. - Разграничаваме се от всички актове на насилие и саморазправа. Те не са и не могат да бъдат част от процедурите за работа в търговския център. Ще информираме медиите за всяка допълнителна информация, която постъпи при нас от полицията или други източници. Предприемаме допълнителни мерки за сигурност, които да гарантират на нашите многобройни посетители спокойствието и добрата среда, които те свързват с нашия търговски център.“

Ръководството на мола ще изиска от фирмите, отговорни за сигурността на територията на комплекса, актуални официални декларации за спазване на процедурите, установни със Закона за частната охранителна дейност. Тези процедури са залегнали в Лиценза за частна охранителна дейност по чл. 5. ал. 2. от закона. Ще бъдат наложени всички произтичащи от закона за Частната охранителна дейност мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!