Обвиниха бившия кмет на Девня в източване на бензин и дизел за 80 хил. лв.

OFFNews 13 февруари 2017 в 14:52 4157 1

Обвиниха бившия кмет на Девня в източване на бензин и дизел за 80 хил. лв.

Бившият кмет на Девня е обвинен в присвояване на стойност близо 80 000 лева, след като присвоил гориво от служебния джип "Волво".

Според прокуратурата той присвоил 18 244 литра дизел на стойност 43 469.96 лева, 14 621.26 литра бензин на стойност 34 672.04 лева, както и други вещи, които не били свързани с експлоатацията на служебния джип.

Общата стойност от престъпната дейност възлиза на 78 378, 34 лева, което представлява големи размери, сочи назначената по досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза. 

По договор с „Лукойл България“ ЕООД била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня, с която бившият кмет зареждал управлявания лично от него служебен дизелов автомобил „Волво“. Зарежданото дизелово гориво значително надвишава възможния разход според техническите параметри на автомобила. Със същата карта са зареждани и значителни количества бензин. Плащани са и скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната.

Не са съставяни пътни листи или документи, които да доказват необходимостта от извършване на тези разходи.

Привлечен в качеството на обвиняем, Атанас Кузев не дава обяснения по повдигнатото обвинение. Работата по досъдебното производство срещу бившия кмет продължава.

Районната прокуратура в Девня го привлече за длъжностно присвояване в големи размери. 45-годишният бивш градоначалник е с мярка за неотклонение 5000 лв.

През 2015 г. Кузев беше кандидат за кмет на Девня, издигнат от АБВ. През 2011 г. той спечели местните избори след подкрепа от ГЕРБ, но по-късно партията на Борисов оттегли доверието си от него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!