Жители на Девня се вдигат на протест срещу кмета от ГЕРБ

OFFNews 02 февруари 2015 в 07:56 2599 5

Една от снимките, изпратени от Красен Марков
Една от снимките, изпратени ни от Красен Марков

Жители на Девня обявиха протест "против окаяното състояние на пътната инфраструктура, крайно отблъскващата градска среда и непрозрачното управление на общината".

Протестът, насрочен за 6 февруари, ще се проведе от 10 до 12 ч.

Той бе обявен от един от инициаторите, Красен Марков, в писмо до медиите.

Кметът на Девня е Атанас Кузев от ГЕРБ.

"Това не е първата подобна демонстрация. През март 2013 година девненци излязоха на протест, за да изкажат публично недоволството си от лошото състояние на пътищата и от непрозрачното управление на общината, но исканията им не бяха удовлетворени. Понастоящем в Девня буквално няма улица и булевард, които да не са заприличали на швейцарско сирене, а градският парк е превърнат в бунище", пише Марков и изпраща снимки на част от улиците.

Протестиращите обмислят блокади на пътищата към химическите заводи, които "пълнят хазната на Община Девня и продължават да замърсяват безнаказано въздуха с вредни емисии".

Те имат съмнения за злоупотреби с публични средства и настояват за "независим" финансов одит на общината, за проверка на имущественото състояние и източниците на доходи на кмета Атанас Кузев, на неговите заместници и на членовете на общинския съвет.

Те декларират също, че зад протеста не стои политическа партия и че "в него не бива да се търси преднамерена връзка с предстоящите местни избори".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!