Обвиненият за убийството на Александра остава в ареста

OFFNews 15 април 2016 в 12:22 2545 1

Обвиненият за убийството на Александра остава в ареста

Снимка "Петел"

Варненският окръжен съд (ВОС) остави за постоянно в ареста 19-годишния Красимир Тодоров, който е привлечен като обвиняем за грабеж и убийството на 13-годишната Александра от Провадия.

„Искам да кажа, че съжалявам за грабежа, който съм направил, и искам просто да помогна на приятелката ми и да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат“, заяви Красимир на съдебното заседание.

Съдът счете, че от събраните до момента доказателства по делото - обяснения на обвиняем и на неговата приятелка, протоколи за огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и други, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения, съобщават от пресслужбата на съда.

Според съда, ако Красимир остане на свобода, съществува реална опасност да се укрие, тъй като той няма постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца. Обвинението срещу него е за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес, като заседанието на Апелативния съд е насрочено за 19 април от 10.00 часа.

Красимир е роднина на семейството на убитото момиче. Заедно с него бяха задържани и бременната му съпруга и мъж на име Ахмед Обретенов. Според прокуратурата Александра е била в дома на Красимир, преди да бъде убита. Тя носила със себе си накити и бижута на стойност близо 1000 лв., част от които все още не са открити. 

От прокуратурата смятат, че има и други хора, свързани с убийството.

Родителите на Александра се върнаха от Германия, където работят. Майката настоява за смъртно наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови