Обвинен в убийството се 'отклони' от домашен арест, след седмица МВР го откри

OFFNews 28 юни 2018 в 08:00 3956 2

Обвинен в убийството се 'отклони' от домашен арест, след седмица МВР го откри

Мъж, който е обвинен за убийството на баща си и задържан под домашен арест в с. Живково, избяга от полицаите и близо седмица беше в неизвестност. Нова тв съобщава, че 63-годишния Любомир Ечев е бил задържан в сряда следобед, след няколко неуспешни опита да бъде заловен. 

Изпълнението на мярката "домашен арест" се осъществява от МВР. Това е поредният случай, при който криминално проявен се изплъзва на органите на реда.

Ечев вече успял за заплаши с убийство основен свидетел срещу него. Удря го с метална тръба, след което, въоръжен с пушка, се укрива.

Пострадалият подал сигнал в МВР, а дошлият патрул не открил Ечев. Полицаите обяснили, че не могат да направят нищо и си тръгнали. Няколко дни по-късно деца от селото видели обвинения в убийство и сигнализирали на МВР. Полицаите обаче не посмели да заловят въоръжения Ечев. 

В четвъртък Софийския градски съд ще гледа делото Ечев, който беше обявен за общодържавно издирване. 

Две убийства и два опита за убийство са разкрити за последните дни

Любомир убил баща си по особено жесток начин със секач за бетон. Мъжът опаковал тялото в найлон и го натоварил на семейния Трабант, за да го изхвърли. 

До убийството се стигнало след скандал за имот. Бащата недоволствал, че синът му предписал апартамента си на дъщерята на жената, с която живеел на семейни начала. След серия от скандали по-младият мъж ликвидирал възрастния мъж. 

Сигналът за престъплението е подаден от съседи. Те съобщили, че извършителят на убийството е психично болен. Барикадирал се в гаража с трупа на баща си, но когато видял полицаите побягнал през дворовете на съседите.

Униформените го заловили след като обезопасили околните улици.

По тялото на жертвата са преброени 13 удара със строителния инструмент. 61-годишният мъж признал за престъплението и разказал всичко. Служителите на МВР открили в дома му незаконна ловна пушка, както и преработени в бойни газови пистолети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

28.06 2018 в 19:43

И полицаите се уплашили от въоръженият ...
На тях пистолетите за кво им ги дават - за против баби и деца в инвалидни колички ли? Па то и те са опасни - я с бастуна по задника, я инвалидната количка по кратуната ...
"Аз, гражданинът на Народна Република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се Заклевам ..."
Плужеци.

8713

1

КИро

28.06 2018 в 09:12

...оставили под домашен арест човек, който е убил баща си с подръчни средства по особено жесток начин. ма вие сте абсолютни олигофрени.