Уволнение застрашава полицаите, допуснали бягството на арестант в Пловдив

OFFNews 27 юни 2018 в 12:45 2525 0

Уволнение застрашава полицаите, допуснали бягството на арестант в Пловдив

Уволнение застрашава служителите, които са допуснали бягството на арестант от районно управление в Пловдив. По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев заяви, че в случая става въпрос за пропуск на полицаите.

Съществен пропуск на полицаите е допускането затворник да избяга, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена, коментира той пред БНТ тази сутрин.

По думите му мъжът е пуснат до служебна тоалетна вместо до тази, която е за арестанти и е подсигурена точно срещу такива случаи.

"Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа. Това са единични случаи, аз като министър се опитвам да гледам тенденциите", допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват хванати.

Акцията по издирването на 22-годишния Петър Петров продължава и днес. Мъжът е бил задържан за 24 часа от служители на Трето районно управление заради разпространение на наркотици. Полицията е претърсила 10 адреса, сред които и такива на приятели на беглеца. Иззети са записите на охранителните камери, които са записали бягството от втория етаж на полицейското управление. От тях трябва да бъде изяснено в каква посока е избягал Петров и дали се е качил в такси, каквато информация вече се появи.

Входно-изходните артерии на Пловдив са със засилено полицейско присъствие, като се правят проверки на съмнителни автомобили. 

"За да се стигне до този неприятен инцидент, има допуснати нарушения. Тепърва проверката ще установи всички онези допуснати нарушения от всички онези длъжностни лица, към които ще бъда безкомпромисен", коментира пред Нова тв старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови