Нова присъда за Георги Семерджиев - за побой преди 11 г.

OFFNews 02 юни 2023 в 12:23 3772 1

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Георги Семерджиев, който причини кървавият инцидент на столичния бул. "Черни връх" с две жертви, получи още една присъда - за престъпление от 2012 г. Тя е за нанасяне на средна телесна повреда с особена жестокост. 

Случаят е от 5 май преди 11 г. в кв. "Хаджи Димитър", когато Семерджиев пребил мъж и използвал мачете. Травмите са довели до затруднения в движенията на пострадалия, съобщи бТВ.

Съдът налага наказание на Георги Семерджиев от 2 г. затвор и обезщетение от 12 000 за пребития.

По същото дело условно е осъден и футболистът Иван Бандаловски. Присъдата на национала е от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. И той е признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на същия човек. Според съда Бандаловски е съборил пострадалия на земята, държал го с ръка за качулката, удрял с юмруци главата му и го ритал по тялото.

Георги Семерджиев вече получи 20 г. затвор за катастрофата на "Черни връх", където загинаха две млади жени. Софийският градски съд го намери за виновен по три провинения. За всяко от петте обвинения магистратите определиха различно наказание, но по закон те трябва да излязат с едно общо и то е най-тежкото за всички престъпления. 

Семерджиев е признат за виновен за това, че е управлявал аудито си в Студентски град дрогиран - за това съдът му присъди 2,5 г. затвор и глоба от 1300 лв. По обвинението, че е показал пред полицейски служители фалшива шофьорска книжка, издадена от Швейцария, той бе осъден на 5 г. затвор. Признат е за виновен и за това, че на 5 юли м.г. е шофирал с фалшиви регистрационни табели и му бе наложено наказание от 11 месеца затвор.

Осъден е и за това, че в джипа след катастрофата са намерени наркотици, за което е наказан с 3 г. зад решетките и 7000 лв. глоба.

По най-тежкото обвинение - за катастрофата с две жертви, след като е минал на червен светофар и е карал под въздействието на дрога, а след кървавия инцидент е избягал съдът постанови 16 г. затвор.

Решението на СГС не е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови