Нов процес срещу балдъзата на Брендо

OFFNews 12 май 2015 в 17:33 7105 1

Снимка БГНЕС

Върховният касационен съд  възобнови делото срещу балдъзата на Брендо Десислава Дишлиева. Тя е обвинена за пране на 3 083 800 евро, за които трябвало да предполага, че са от наркотрафик.

Престъплението е извършено от април до юни 2007 г. - тогава парите са били държани в сейф на Десислава Дишлиева в обществен трезор. Балдъзата на Брендо става обвиняема през 2009 г. и през 2013 г. иска делото й да влезе в съда или да бъде прекратено по правилата на Глава 26 от Наказателния кодекс. СГС първо връща обвинителния акт на прокуратурата със задължителни указания, а през април 2014 г. прекратява делото, защото указанията му не са изпълнени. Не били посочени включително факти за „неправомерен произход на сумата“, за да се твърди, че има пране на пари.

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява за възобновяване на делото. Той оспорва изводите на съда, че подчинените му не са отстранили нередностите и настоява, че внесеният обвинителен акт е коректен и законосъобразен. ВКС приема аргументите му и връща делото на градския съд.

Отделно Десислава Дишлиева е подсъдима заедно с Брендо, съпругата му Моника и брат му Симо Карайчев за преводи на наркопари от чужбина в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови