Никакво размотаване при разследванията срещу хората от властта, призова Кьовеши

OFFNews 10 юни 2021 в 20:28 13591 0

Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, следва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото.

Това е заявила европейският главен прокурор Лаура Кьовеши по време на срещата си със служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Двамата са обсъдили и темата за специализираното правосъдие. Кьовеши е казала, че въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според нея решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието.

Кьовеши настоява всички европейски делегирани прокурори да заработят своевременно - затова тя е подчертала, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.

Проф. Стоилов е отбелязал "високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на Eвропейската прокуратура". Той е изразил готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !