Невъзможно е да се подслушва адвокат, дори и да защитава убиец

OFFNews 02 юли 2015 в 11:22 3848 4

"Не е възможно да се въведе подслушване на разговорите между адвокат и клиент. Знаем, че в някои случаи недобросъвестни колеги адвокати, защото не всички са тези, които са лицето на адвокатурата, на практика блокират усилията на държавната правоохранителна система и то я блокират за сметка на справедливостта за своя лична материална изгода. Но това не значи, че можем да зачеркваме изконни принципи."

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) в коментар на изказване на премиера Бойко Борисов по повод убийството на магистрала "Струма".

Вчера премиерът заяви: "Ето сега ние издирваме убиец, адвокатът му се явява да го представлява. Всеки нормален човек би казал – добре, а защо не проследят адвоката и да го хванат къде отива да му даде информацията. Как да обясним на хората, че по закон не може да се следи и има 100% независимост на адвоката".

Убийството стана на 26 юни, когато Емил Чачев, по прякор Ембака, навлязъл с автомобила си в забранен за автомобили участък от магистралата, който е в ремонт. Конфликт между него и работниците завършил с убийството на 47-годишния Николай Чивиев. С Ембака в автомобила са били съпругата и детето им. От деня на убийството Ембака е в неизвестност, от негово име говори само адвокатът му Росен Недин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови