Неуредени финансови отношения е основната версия за убийството на бивш полицай

OFFNews 14 април 2022 в 16:53 1886 0

Прокуратурата и МВР имат достатъчно доказателства за единия от двамата задържани за убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Той е предполагаемият физически извършител на престъплението и вече му е повдигнато обвинение.

Това съобщи ръководителят на отдел "Разследвания" в СДВР Стойно Цветков, като уточни, че убийството е било планирано. Според прокурор Иво Илиев извършителят се е упражнявал да стреля с оръжие със същия калибър като при убийството, проучил е добре района и е подсигурил автомобил, с който да избяга.

50-годишният Иванов бе застрелян от колоездач в двора на блок в елитния столичен квартал "Лозенец". Бил е началник на Криминална полиция във Второ районно управление, но е уволнен от системата преди повече от 10 г.  

"Към момента доказателства имаме за едното лице. За заподозрения като помагач не можем да сме категорични, че има участие в извършеното деяние. Работи се по няколко версии, но основната сред тях е убийство заради неуредени финансови въпроси от престъпна дейност", допълни Стойно Цветков.

Издирва се още един като съучастник, но не стана ясно дали това е поръчителят на покушението.

"Дали жертвата е дължал пари, дали е откраднал пари, това тепърва се изяснява. В престъпната дейност, която е осъществявана, е имало поток на пари, които в момента установяваме", допълни началникът на Криминална полиция Петър Петров. От думите му се разбра, че в МВР няма информация Любомир Иванов да се е занимавал с нелегални цигари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови