Мним кардиолог на съд, лекувал 12 години без специалност

OFFNews 01 август 2016 в 11:51 3041 2

Снимка БНР архив

Районната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу лекаря Иван Вуцов, работил като кардиолог, без да има диплома за специалността. 

Лекарят бе шеф на отделението по инвазивна кардиология в болница "Проф. Стоян Киркович", миналата година стана ясно, че е представял фалшив документ за специалност кардиология. Срещу Вуцов е повдигнато обвинение за това, че е упражнявал свързана със здравеопазването професия, без да има съответна правоспособност. Ако обвинението бъде доказано в съда, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 100 до 300 лева.

Иван Вуцов е завършил медицина през 1985 г., а през 1991 г., е придобил специалност "Вътрешни болести". Той е започнал и специализация по кардиология, но не е издържал изпитите. След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалността през 1996 г. лекарят се снабдил с фалшива диплома за кардиолог. 55-годишният медик е сключвал договори със Здравната каса и е практикувал като кардиолог високо специализирани медицински дейности, се посочва в обвинителния акт, съобщиха от прокуратурата. През 2014 г. той е започнал работа в университетската болница в града, където е бил завеждащ отделение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

01.08 2016 в 12:21

Пациентите какво казват за тази кардиология?
Добре ли са лекувани от самородния талант и подчинените му, че явно и тоя смята, че книжката не кара колата?

100 до 300 лв е интересна тарифа при заложени здраве и животи ...