Лекар с фалшива специалност се премести на работа в Бургас

OFFNews - Бургас 07 октомври 2015 в 17:20 9332 0

Снимка bnr.bg

Д-р Иван Вуцов

Станалият скандално известен в Стара Загора д-р Иван Вуцов работи от 1 октомври в МБАЛ „Бургасмед“.

За това, че Вуцов е с фалшива диплома за кардиолог БНР алармира през месец март тази година. Тогава лекарят е бил завеждащ отделението по инвазивна кардиология в университетската болница в града. С казуса са запознати и Министерството на здравепазването, които заявиха, че ще поискат от Българския лекарски съюз да отнеме правата на д-р Вуцов. За фалшивата диплома потвърждават и от Медицинския университет в София.

Вуцов работи при нас, но не като кардиолог, категоричен е управителят на МБАЛ „Бургасмед“ д-р Динчо Генев.

От началото на месеца Вуцов е назначен в Спешно-приемното отделение на болницата.

Там може да работи всеки лекар, който е без специалност или има специалност вътрешни болести, хирургия или други. Д-р Вуцов има призната специалност, която не се оспорва – по вътрешни болести. Той не работи в специалността кардиология, която е оспорвана към настоящия момент“, пояснява Генев.

Според него, всеки е невинен, докато съдът не каже обратното. А именно – магистратите не са се произнесли, че дипломата на Вуцов за кардиология е фалшива. Никой не може да сатанизира един лекар и да му забрани да работи, казва шефът на болницата. Подчертава, че Вуцов е правоспособен лекар. Определя случващото се като „атака“. След разговори и с колеги от Стара Загора е стигнал до следния извод:

Конфликтът започва при напускането на д-р Вуцов на частната болница, в която той е работил известно време, не са се разбрали по определени причини и изведнъж започват да се вадят тези неща. Като той е бил заплашван, казват колегите, да не напуска частната болница и да не отива на работа в държавната. Как в тази частна болница, в която той е работил като кардиолог, и то като инвазивен кардиолог, как те са го били назначили?“, казва Динчо Генев.

Иван Вуцов е спокоен за своята диплома, добавя управителят на МБАЛ „Бургасмед“. Ако правата му на лекар бъдат отнети, ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен, каза още Динчо Генев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews