Миню Стайков разпитан в СДВР, днес повдигат обвинения

OFFNews 06 септември 2018 в 07:44 9425 3

Миню Стайков разпитан в СДВР, днес повдигат обвинения

Повече от 2 часа е разпитван собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков в СДВР, съобщи БНТ. По информация на телевизията обвинения ще бъдат повдигнати днес, след като бъдат прецезирани.

Собственикът на Винпром "Карнобат" Миню Стайков е задържан за 24 часа. Специализираната прокуратура разследва бизнеса му за данъчни престъпления и пране на пари.

Сред задържаните е и синът на кмета на Карнобат. В сряда сутрин разследващи влязоха в офиси на "Винпром Карнобат", "Сис Индустрийс" и "Топаз Мел". Това е вторият удар срещу крупен бизнесмен у нас само за седмица.

Специализираната прокуратура разследва бизнеса на Стайков за данъчни престъпления и пране на пари. Сред задържаните още 9 души е и синът на кмета на Карнобат.

До влизането на прокурори и следователи в офиси и заводи на "СИС Индъстрийс" се стига по разследване срещу Миню Стайков, което е започнало в средата на юли. Тогава в родния му Карнобат е разкрита нелегална фабрика за цигари. В помещенията са само работници, шофьор на ТИР с 1000 мастербокса и двама души, които правят отцепка на пътя, по който трябва да премине товарния камион. Тогава няма арестувани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови