Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за Ларгото

OFFNews 07 февруари 2019 в 21:12 3463 1

Тричленен състав на Апелативния съд – София отхвърли претенциите на Министерството на културата за неустойка заради забавения ремонт на Ларгото.

Магистратите от Апелативния съд потвърждават изцяло решението на първоинстанционния съд, с което искът на министерството за неустойка от изпълнителя на проекта „Антична Сердика“ е отхвърлен като неоснователен.

Тричленният състав на съда отбелязва, че работата по третия етап на ремонта е приключила в края на декември 2015 г., а поставеният краен срок е 20 януари 2016 г. Вторият етап пък е предаден с пет дни закъснение, тъй като Министерството на културата се е забавило с приемането на обекта.

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

От Министерството на културата заявиха пред БНТ, че ще обжалват днешното решение.

На 30 януари говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева разпространи записи, които - по думите й - "показват как Боил Банов, в качеството си на зам.-министър, през 2016 г. опрощава поне 700 000 лева неустойка" на фирмата-строител на Ларгото.

Според Йончева записите доказват, че Банов дава указания на служители от Министерството на културата от своя кабинет как да бъдат подправени документите за ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

08.02 2019 в 05:46

Май излиза, че има нещо в записите - така са нагласени нещата, че да се загуби делото. Което си е форма на опрощаване на неустойката, но направена да изглежда законна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!