Мъжът, намушкал 17 пъти бургазлийка, остава в ареста

OFFNews 07 юли 2015 в 17:58 2859 2

Снимка OFFNews

Георги Андонов

В следствения арест ще остане до разглеждане на делото мъжът, намушкал 17 пъти 27-годишната Галина от Бургас. 

Бургаският окръжен съд уважи искането на прокуратурата Георги Андонов – Бабата, който и понастоящем е затворник, да остане в ареста, а не в затвора.

Андонов излежава 11–годишна присъда за убийството на баба си, но от миналата година е преместен от затвора в морския град в общежитията, където е на лек режим. Магистратите прецениха, че условията в ареста са по-стриктни и Андонов ще бъде охраняван по-добре. 

Пред съда обвиняемият в опит за умишлено убийство мъж запази мълчание, но бяха видими белезите от нанесен му наскоро побой. Служебният му адвокат Камен Кънев също бе лаконичен, като каза единствено, че „нещата били по-сложни”.

Георги Андонов, който в събота сутринта нападна в бургаския парк „Славейков” 27–годишната Галина и я наръга с нож 17 пъти, е с тежко съдебно минало. Освен убийството на баба си, той има още четири присъди зад гърба си.

Въпреки това, заради доброто си поведение и оставащите по-малко от 5 г. затвор за последното си наказание, Бабата е преместен в общежитие с лек режим и е излизал и в домашен отпуск.

Точно при едно такова напускане той е нападнал Галина. След това Андонов се опитал да се укрие, бил е обявен за общодържавно издирване и арестуван в Сливен. На Андонов ще бъде повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство, извършено в условието на опасен рецидив. Минималното предвидено в закона наказание е 10 г. лишаване от свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!