Мъжът на Мейзер починал, докато подготвял клип за демонстрация на сила

OFFNews 12 декември 2016 в 15:17 34800 7

Мъжът на Мейзер починал, докато снимал клип за демонстрация на сила

Съпругът на Анита Мейзер Николай е починал по време на експеримент за демонстрация на сила. Това става ясно искането на прокуратурата, с което Мейзер ще бъде изправена пред съда. Тялото на мъжа беше открито безжизнено в апартамента, в който двамата живели във Варна. По тялото му бяха открити т. нар. "свински опашки" и първоначалната версия беше, че мъжът е починал в резултат на любовна игра. 

Днес става ясно, че двамата с Мейзер имали намерение да заснемат клип, с който да демонстрират възможностите на Николай в чужбина. Според прокуратурата Анита Желева завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало да се освободи със сила. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много. 

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта на Николай Мейзер предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Мейзер съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът ѝ е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита ѝ Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата Анита Желева се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Тя е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена от състав на съда на 17 август 2016 г.

Окръжната прокуратура във Варна внесе днес във Варненския окръжен съд обвинителния акт срещу 52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер. Тя ще отговаря пред съда по две обвинения, повдигнати от Окръжната прокуратура – за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

7

OTBPAT

13.12 2016 в 08:46

Сърбят ме ръчичките да го преведа това и да ги номинирам за Дарвинова награда :))

13277

6

66

13.12 2016 в 01:07

тая Анитален Гмейзер
има най-отвратителната глава

13277

5

66

13.12 2016 в 01:03

тая Анитален Гмейзер
има най-отвратителната глава

16193

3

SC

12.12 2016 в 18:55

Защо животните на снимката са пуснати от зоопарка?