Маринела Арабаджиева: Иска ми се да крещя!

OFFNews 03 декември 2020 в 16:14 16267 0

Съпругата на подсъдимия Ветко Арабаджиев - Маринела, която също е клиент на прокуратурата, излезе с разтърсващ коментар във фейсбук за здравословното състояние на мъжа си. Тя обяснява, че Ветко Арабаджиев се бори за живота си с коронавирусна инфекция, освен това основното му заболяване - рак, е в напреднал стадий, и има нужда от животоспасяваща операция. А в това време някои злорадстват.

Ето пълния текст на поста й:

"Пиша, макар че ми се иска да крещя! Няма да стоя невидима, няма и да се смаля, защото на първо място съм майка и съпруга. Как вечер заспиват тези, които играят на зарове със съвестта си и във времена на паника и страх проявяват злорадо любопитство, надявайки се да изкарат новина как Вълчо Арабаджиев е здрав и прав? Или просто са приспали съвестта си? Уважаеми безсърдечни, Вълчо е нечий любящ съпруг и нечий баща за пример, който се бори за живота си! Моят съпруг, който продължава да е на кислород, все още в критично състояние с вторична бронхоплевмония, трикратно завишени туморни маркери и съпътстващо тежко заболяване, което налага спешна операция, която не може да бъде извършена, докато не бъде напълно излекуван от корона инфекцията! Днес аз се моля единствено за неговото оцеляване! Защо е тази жестокост? Надявам се на доброто в света около себе си, дори и там, където на пръв поглед го няма, защото няма нищо по-ценно от това да бъдеш добър човек, дори когато е трудно. Изразявам благодарността си към онези, които в най-критичните моменти, проявиха искрена загриженост и обич!" 

Маринела и Ветко Арабаджиеви са подсъдими за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления в размер над 8 000 000 лв. и пране на пари. На 5 май 2019 г. хотелиерът и съпругата му бяха върнати от Испания. Двамата бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Владимир. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови