Quantcast

Майката, убила 7-месечното си бебе, поиска намаляване на наложената и присъда

Лилия Христова Последна промяна на 04 февруари 2014 в 14:53 2879 4

Майката, убила 7-месечното си бебе, поиска намаляване на наложената и присъда

23-годишната Атанаска Колева, която уби 7-месечната си дъщеря, хвърляйки я от близо 6 м височина, обжалва 6-годишната си присъда в Бургаския апелативен съд по-рано днес, предаде "24 часа".

Жената поискала от магистратите наложеното и наказание да бъде намалено наполовина, а квалификацията на престъплението "убийство, извършено в състояние на силно раздразнение" да бъде променена.

На 22 август миналата година Колева хвърлила 7-месечната си дъщеря Роксана от втория етаж на комплекс за социални услуги в Сливен. Детето починало ден по-късно от тежка черепно-мозъчна травма.

Адвокатът на Колева пледирал пред съда днес, че "извършеното представлява реакция на гняв към онзи, който е отказал да полага грижи за нея и тяхното дете". В отговор Апелативният прокурор по делото настоял присъдата, наложена на убийцата на първа инстанция, да бъде потвърдена, а евентуалното намаляване на наказанието да не бъде съществено.

Държавният обвинител смята, че обществото "няма да приеме убийството на дете, без никаква причина и мотив от собствената му майка, да се наказва с условно наказание".

Очаква се магистратите да се произнесат по случая в срок до един месец.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 16:53

Как може изобщо да има присъда от 6 години за убийство по такъв жесток начин. Какво като е собственото й дете. Тя не че и в затвора няма да свари да направи още такива малки нещастници. Животинска работа.

04.02 2014 в 16:23

Адвокатът с такова изказване явно е по-зле и от нея.

04.02 2014 в 16:19

"извършеното представлява реакция на гняв към онзи, който е отказал да полага грижи за нея и тяхното дете"
С това вече убийцата и НЕчовекът-адвокат, който го е измислил, избиха рибата!
Като не е била доволна, защо тя самата не е скочила от 6-тия етаж?!?
Ще ви кажа защо: защото за нея детето е начин да получава най-различни помощи от държавата (т.е. от нас, данъкоплатците).
Защо да не го хвърли, като след 9 месеца ще си има ново такова! Та те дори имената на децата си не знаят инкубаторите като тази убийца!!!

04.02 2014 в 15:15

Стана ми тежко само докато изчета текста. Можеш да обжалваш пред човешкият съд. Божият не приема обжалвания.