Майката, убила 7-месечното си бебе, поиска намаляване на наложената и присъда

Лилия Христова 04 февруари 2014 в 14:53 3386 4

Майката, убила 7-месечното си бебе, поиска намаляване на наложената и присъда

23-годишната Атанаска Колева, която уби 7-месечната си дъщеря, хвърляйки я от близо 6 м височина, обжалва 6-годишната си присъда в Бургаския апелативен съд по-рано днес, предаде "24 часа".

Жената поискала от магистратите наложеното и наказание да бъде намалено наполовина, а квалификацията на престъплението "убийство, извършено в състояние на силно раздразнение" да бъде променена.

На 22 август миналата година Колева хвърлила 7-месечната си дъщеря Роксана от втория етаж на комплекс за социални услуги в Сливен. Детето починало ден по-късно от тежка черепно-мозъчна травма.

Адвокатът на Колева пледирал пред съда днес, че "извършеното представлява реакция на гняв към онзи, който е отказал да полага грижи за нея и тяхното дете". В отговор Апелативният прокурор по делото настоял присъдата, наложена на убийцата на първа инстанция, да бъде потвърдена, а евентуалното намаляване на наказанието да не бъде съществено.

Държавният обвинител смята, че обществото "няма да приеме убийството на дете, без никаква причина и мотив от собствената му майка, да се наказва с условно наказание".

Очаква се магистратите да се произнесат по случая в срок до един месец.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада