Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков, напуска ареста

Според магистратите опасността да извърши друго престъпление е намаляла

OFFNews 16 септември 2021 в 16:23 6298 1

Кристиан Николов - шофьорът, който причини катастрофата и смъртта на журналиста Милен Цветков, вече е с мярка "домашен арест" и ще бъде следен с електронна гривна. Софийският апелативен съд потвърди окончателно решението на Софийския градски съд. 

Така се изключва хипотетичната възможност за отклоняване на подсъдимия.

Но не е отпаднало подозрението, че той е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение, се посочва в мотивите на апелативните съдии. Според магистратите опасността да извърши друго престъпление е намаляла и мярката "домашен арест" може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес.

Делото срещу Кристиан тече в Софийския градски съд и предстои изслушване на една от последните експертизи. Николов има и наложена забрана за напускане на страната.

Катастрофата, довела до смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков, се случи навръх Великден през 2020 г. Досега експертизите доказаха, че Кристиан е карал с около 100 км/ч и е бил под въздействието на няколко наркотика. Въпреки това адвокатите му поискаха да бъде освободен с по-лека мярка. 

Според защитата няма опасност Николов да извърши престъпление, ако бъде освободен от ареста.

"Напълно осъзнавам мащабите на трагедията, съчувствам на семейството и близките на пострадалия. Моля съдът да промени мярката ми в по-лека", каза пред съдебния състав преди време Кристиан Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови