Криминално проявен отива на съд заради нападение над руснаци

OFFNews 14 юли 2020 в 13:14 1290 0

31-годишният Радослав Х. от варненското село Каменар е предаден на съд за грабеж на руски гражданин само 18 дни след извършване на тежко криминално деяние. 

На 27 юни пострадалият руски гражданин и още трима негови приятели вървели към община Варна. Към групата чуждестранни студенти се приближил Радослав и ги заговорил. Компанията не разбрала какво им говори подсъдимият, тъй като не владеели добре български език. Групата изпратила един от приятелите си до общината и забелязали, че непознатият мъж продължава да ги следва. Притеснени от случващото се, те помолили случайни минувачи да уведомят полицията.

Тримата чужденци продължили по пътя си, следвани плътно от Радослав, който изглеждал ядосан и продължавал да им говори на висок глас. Наложило се да потърсят помощ, като влезли в заведение на бул. „Осми приморски полк“, а един от руските граждани останал на входа пред заведението.

Тогава подсъдимият бръкнал в джоба му и го скъсал, като успял да му вземе 40 лв. Момчетата излезли от заведението, където търсили помощ, и тръгнали да издирват нападателя. Радослав изскочил от пресечка, сборичкал се с един от чужденците, ударил го в лицето и му скъсал тениската. Пострадалият тръгнал отново към заведението да търси помощ и там видял полицейски екип.

31-годишният Радослав показал с жест, че ще отреже главата на руснака. И поискал на английски пари. Уплашен от отправената заплаха, момчето дало последните си 10 лв.

Предаденият на съд е многократно осъждан. Само преди седем месеца е излязъл от затвора, където е изтърпял поредната си ефективна присъда също за грабеж, представляващ опасен рецидив.

В обвинителния си акт прокуратура сочи като смекчаващи отговорността му обстоятелства самопризнанията и възстановената сума от 50 лв. Началото на наказателния процес Радослав Х. ще дочака във варненския затвор, където се намира в момента с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!