Константин Пенчев получава награда за принос в правото

OFFNews 25 ноември 2016 в 12:45 3186 0

Константин Пенчев получава награда за принос в правото

Бившият омбудсман и настоящ конституционен съдия Константин Пенчев ще получи тазгодишната голяма награда за принос в правото. Статуетката "Темида" ще му бъде връчена от Огнян Герджиков на тазгодишните награди за правосъдие, които ще се състоят на 26-ти ноември в хотел "Маринела".

Гран При е най-големият приз за изключителен принос в правото. Носител на миналогодишната награда беше проф. Герджиков. 

Пенчев работи като съдия, като адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд (ВАС), а 2010-та става национален омбудсман на България, като миналата година е сменен от Мая Манолова.

На церемонията ще бъдат наградени и Адвокат на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината, Дело на годината, Кантора на годината, Медиатор на годината, Правосъдие зад граница и Млад юрист, като номинираните са пазят в тайна до 26-ти вечерта.

На церемонията ще присъства и бившият румънски министър на правосъдието Моника Маковей, която ще получи приз за Международно сътрудничество.

Организатори на Годишните Правосъдни награди са Балканска Медийна Асоциация с подкрепата на Софийска Адвокатска Колегия.

Церемонията е с благотворителен характер - за три болни от церебрална парализа дечица. Средствата за тях ще се съберат чрез организирана томбола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови