Кметът на Красно село загуби дело срещу КПКОНПИ за конфликт на интереси

OFFNews 22 декември 2022 в 14:45 2832 1

Росина Станиславова

Снимка Архив

Кметът на Красно село Росина Станиславова

Кметът на "Красно село" Росина Станиславова загуби в административния съд в София дело, което води срещу КПКОНПИ, уличила я три пъти в конфликт на интереси. 

Съдебното решение потвърждава това на комисията, ръководана през юни миналата година от Сотир Цацаров, с което на Станислалова бе наложена глоба от 15 000 лв. и отнемане в полза на държавата на получена материална облага в размер на 9981, 46 лв. Магистратите сега отсъждат, че кметицата е действала в частен интерес, но решението им подлежи на обжалване.

Производството срещу Станиславова бе по сигнал, че е била ръководител на европейски проект и е платила сама на себе си средства по програмата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. 

Вторият конфликт на интереси на Станиславова бе за това, че е ангажирала дъщеря си на трудов договор по същия проект. 

КПКОНПИ установи нов конфликт на интереси за кмета Станиславова, пак по сигнал, защото като кмет е сключила договори с двама адвокати, получавали общински пари за дейността си, а в същото време Станиславова ги е ангажирала да я консултират и представляват пред административни органи и съдилища и в лично качество. 

Така на практика - докато се защитива по първите два конфликта на интереси, кметът Станиславова получава решение на КПКОНПИ, че за трети път е в конфликт на интереси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови