Иван Тодоров: "Ще свалям правителството, хахаха" в новите доказателства на обвинението

OFFNews Последна промяна на 09 август 2019 в 13:07 20715 11

Прокуратурата направи публично достояние новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП, които представи вчера пред въззивната инстанция на делото за мярката на собственика на ТАД Груп Иван Тодоров. 

АСнС го върна в ареста след като се запозна с разпити на свидетели, експертни справки и други документи с пряко отношение към предмета на доказване, съобщиха днес от спецпрокуратурата. Извършеното престъпление разкрива изключително висока степен на обществена опасност предвид настъпилите вредни последици и други отегчаващи обстоятелства. От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи.

Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права. Представянето на данни и/или доказателства, част от досъдебни производства е възможност за обществото да си изгради правилна преценка за обосноваността на наказателното преследване по казуси предизвикващи голям интерес. Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура ще спазват, както и до момента презумпцията за невиновност и няма да оповестяват информация, която би застрашила хода на наказателното производство. Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят.

Предвид изложеното и след разрешение на прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК /който в хода на досъдебното производство единствено може да даде разрешение за разгласяване на информация от същото/, представяме част от доказателствения материал по досъдебно производство № 142/2019 г. по описа на СО – СП. С цел максимална коректност и избягване на инсинуации за въздействие върху съда, това става след обсъждането им от АпСпНС. Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, пише в съобщението на спецпрокуратурата. 

В чат група „tad cyber team“ e установена публикация, в която на 05.03.2019г. Иван Тодоров пише: „ Ще свалям правителството, хаха“. 

Доказателствата на прокуратурата тук, тук, тук и тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22115

13

Стефан

09.08 2019 в 20:02

Що не вземеш, случайно да прочетеш какво е Стокхолмски синдром? И да спреш да се чувстваш длъжен, да караш всички да се възхищават от тия, които са ги прецакали? Вие с б. борисов може да си се възхищавате на вълшебството на педалите, но друг може да не се.

22115

12

Стефан

09.08 2019 в 19:43

А сега взимаме Наказателния кодекс, и четем какво е тероризъм. После взимаме Тълковния речкик, коя да е книжка по тия въпроси, и се убеждаваме, че педалчетата наистина са терористи. Макар че, очевидно не са го знаели. По силата на характерите и самочувствието си, те са се имали само за господари на стадото.
При педерастите! Без вазелин!

10819

11

случайно прочетох

09.08 2019 в 18:10

И сега, заради некадърните лемури в НАП, притесняват този човек и се чудят как да отвлекат вниманието на обществото.
Много скъпо ще ни излезе и този път тъпотията на гешефтурата!

5944

9

AnderXale

09.08 2019 в 17:55

Днес зацепвам от къде ми е познат този. Работих преди години за кратко във веригата, на която държи франчайза. Един ден дойде на инспекция и ми направи впечатление, че е изключително арогантна и надменна личност. Но това не го превръща автоматично в терорист. От всичко, което чета, си мисля, че по - скоро е засегнал нечии интереси и са решили да го ударят и да си измият ръцете за случая с НАП. Данните и свидетеля, които вади прокуратурата са смехотворни. А фактът, че ги оповестяват публично е подсъден. Защо не оповестят всичко за случая "Ало, Ваньо" или за Московски? Това просто е поредното доказателство за прогнилото състояние на съдебната ни система и нейната политическа зависимост!

1245

8

rrr11

09.08 2019 в 17:14

Oт гешефтурата са се постарали повече след нескопосаната постановка срещу Иванчева, но пак доказателствата им изглеждат доста съмнителни и изфабрикувани. Особено свидетелските показания имам чувството, че са ги съчинявали някакви профани от нивото на Франтишек и Жени-пръскачката.

2468

7

Име на профила

09.08 2019 в 17:01

Значи тия признания колкото може да са истински, толкова и...

Преди петнадесетина години ми бяха откраднали портфейла, мислих, че съм го изгубил и не обявих в полицията веднага. Викнаха ме след време от Пето районно, хванали някакъв циганин с изтеклата ми (!) лична карта. Два часа ме караха да си признавам, да пиша, да се подписвам под нещо тяхно, имашо добро ченге, лошо ченге, тъпо ченге и т.н.

И това за нищо и никакъв случай, в който жертвата в крайна сметка бях аз.

Тези момчета и за 11 септември могат да ги накарат да си признаят с достатъчно време и убеждение гадовете.

22115

5

Стефан

09.08 2019 в 16:50

Значи прости бандити, и крадци. А с базата на НАП са се оплескали, понеже са надскочили себе си. Повярвали са си, че са някои и нещо. Това Е тероризъм.
На тия педалчета им е малко да ги шибат без вазелин. Трябва да е и публично.

16101

4

order

09.08 2019 в 16:05

Тия доказателства на ГЕШЕФТ ми звучат, а и ще се окажат, като светването на Иванчева и подхвърленият подкуп.....
Май само мерака на ГЕШЕФТ му е голем!!!!!