Хванаха варненски общинари за рекет

OFFNews 21 август 2020 в 17:44 3857 0

Варненската окръжна прокуратура разследва изнудване, в което са участвали общински служители. С мярка за неотклонение в ареста са трима от общо шестима привлечени в схемата за рекет.

От съобщението на прокуратурата се разбира, че е потвърдено задържането на главния инспектор в отдел „Строителен контрол“ в община Варна Добри Добрев (споменат е в официалното съобщение като Добри Д.), арестуван по случая още преди три седмици.

В ареста са още Жечо Ж. и Илия Ст., но те не са общинари. С парична гаранция от 5000 лв. е и Момчил Б., съобщи Сега.

На прицел са още Иван Л. и Атанас А. Първият е Иван Луканов, шеф на отдел "Строителен контрол" в общината, за когото обвинението поиска домашен арест. Вторият - известният бизнесмен Атанас Атанасов - Кеби, за когото прокурорите искаха задържане под стража. Съдът обаче остави двамата на свобода.

От държавното обвинение уточниха, че длъжностните лица от общината са разследвани за съучастие.

Историята се случила през юли и започнала с мъж, който имал недвижим имот в местността Ален мак, а групата му искала 15 000 лв. да не го събори. Срещу строежа била внесена жалба - тя била заведена от човек на име Момчил срещу 100 лв. Подкупът от 15 000 лв. трябвало да доведе до изтегляне на жалбата. Три дни преди да бъде внесена, по нея била извършена проверка от главния инспектор Добри Д., заедно с колежка. Потърпевшият подал сигнал за изнудването, а полицаи и прокурори открили 10 000 лв. у Момчил, дадени от изнудвания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови