Гешев притисна министрите на здравеопазването и на МВР за данни как се спазват ограниченията за коронавируса

OFFNews 17 март 2020 в 17:48 10959 0

Върховната административна прокуратура изиска незабавна информация от министрите на вътрешните работи и на здравеопазването за създадената организация за гарантиране спазването на въведеното ограничение да не се допуска посещение и събиране на повече от двама възрастни на обществени места на територията на цялата страна.

Разпореждането е на главния прокурор Иван Гешев.

Искането на ВАП, което е изпратено с копие до министър-председателя, е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 17.03.2020 г. по препоръка на Националния оперативен щаб за противодействие разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Действията на прокуратурата са продиктувани от ангажиментите й по спазване на законността и защитата на обществения интерес.

Преди няколко дни Гешев обяви под негово ръководство към прокуратурата бе създаден Щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., свързано с нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19.

Тогава той заяви, че ще иска редовна информация от министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови