Гешев пое контрола на извънредното положение. Министерства ще му докладват всеки ден

OFFNews 13 март 2020 в 17:31 41224 4

Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев към прокуратурата е създаден Щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., свързано с нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19, съобщиха от прокуратурата.

Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4010

4

Osama Mi Re

14.03 2020 в 13:53

Всичката мара втасала, остава и прокуратурата да се включи. Извънредното положение е политическо решение, а прокуратурата е деполитизирана структура. Явно г-н Гешев е останал без работа и е естествено да си търси. След като е създал щаб, следва специализиран щаб.... След това нарушителите на съд, омекотена присъда от 20 години, по примера на Иванчева-Петрова. За правилата и мерките горе-долу сме наясно, но по естеството на престъпленията ни е пълна мъгла. Г-н главен порокурор, може ли да дадете разяснения. Секса без презерватив престъпление ли е?

12270

3

HristoSliven

14.03 2020 в 12:44

Ако е само "политически пристрастия" - ще ги преживее читателя. КОгато обаче става дума за бизнес - плащащия "поръчва музиката". И така...постепенно "музиканта" остава без публика!

10372

2

elbarbudo

14.03 2020 в 12:19

Че те отдавна го разрушиха това доверие...

8915

1

stoyiv

13.03 2020 в 23:14

Владо, заглавието е скарано с текста. Не за първи път.
Разбирам политическите ти пристрастия и пристрастията на спонсорите, но недей да рушиш доверието, което ти и екипът ти с толкова труд си спечелихте.

 
X

Да помогнем на украинските деца!