Quantcast

Гешев: При избора на нов главен прокурор ще се купуват магистрати, политици и журналисти

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2019 в 17:41 2718 1

Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с предстоящия избор на нов главен прокурор ще се купуват магистрати, политици и журналисти.

По думите му тези процеси вече са започнали, но подчерта, че прави този анализ като граждани. 

Гешев коментира думите на основния свидетел по делото КТБ Бисер Лазов, който обясни, че е отишъл с Цветан Василев в Париж през септември 2012 г., където е участвал в среща с французин и Димитър Абаджиев, на която многократно било споменавано името на бившия шеф на НСлС и зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

Василев платил 50 хил. евро на французина, който трябвало да проведе пиар и лобистки мероприятия в следващите три месеца. Бисер Лазов не пресъздаде разговора, за който говори, защото не знаел френски език, а английски малко владеел.

Прокурор Иван Гешев подчерта, цитиран от БТА, че думите на свидетеля показват как политико-икономическата мафия се опитвала да назначи или избере главен прокурор в един предишен избор. И че Василев е платил, за да се подготви пиар кампания за кандидат в на някого очите за главен прокурор.

По думите на зам.-главният прокурор ако тогава това се е случило, то той предполага, че сега тези процеси ще са още по-брутални, когато са засегнати "доста сериозни олигархични интереси" заради работата на прокуратурата. И повтори думите си от преди, че сегашното състезание за избор се очертава да е мръсно и кално.

Той отбеляза обаче, че от мандата на сегашния главен прокурор има още осем месеца и "всеки, който смята, че този мандат е свършил вече, щял да остане разочарован".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4908

1

zuljin

06.06 2019 в 06:39

"ще се купуват магистрати, политици и журналисти"

Искаш да кажеш, ще се сменя собственика или...? Щото от тия трите категории едва ли има някой, който отдавна да не е купен.