Герджиков ще връчи наградата на "Юрист на годината"

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2017 в 09:28 2114 1

Герджиков ще връчи наградата на

За девета година „Правен свят” организира конкурса „Юрист на годината”. Церемонията по връчването на голямата награда ще се състои довечера в София Хотел Балкан и на нея ще присъстват премиерът Огнян Герджиков, министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, министърът на правосъдието Мария Павлова, конституционни съдии, магистрати, адвокати и други представители на юридическата общност.

Очаква се премиерът да връчи голямата награда "Юрист на годината 2016", съобщава "Правен свят".

Обявената цел на конкурса „Юрист на годината” е да насърчи професионализма и достойнството в упражняването на правните професии, да отличи поведение, което способства за утвърждаването на върховенството на закона, правовата държава и независимостта на съда, да посочи изявени професионалисти, които по един или друг начин са се превърнали в олицетворение на определени общественозначими морални ценности при упражняване на професията. 

И тази година в рамките на конкурса ще бъдат връчени две отличия - награда на съдебните репортери от централните медии и награда, определена от редакцията на „Правен свят” на база на публично направени номинации на специалния сайт „Юрист на годината”.

Всички подробности за регламента на инициативата, за направените номинации, както и за историята на конкурса, можете да проследите на специалния сайт „Юрист на годината 2016”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

1

Nik68

22.02 2017 в 11:34

В качеството си на човек, който е на път да погази закона, неглежирайки машинното гласуване, и не направил опит поне малко да се понапъне да спази закона. И ще връчи наградата "Юрист на годината". Браво.