Елена Йончева завежда делото за клевета срещу Борисов

OFFNews 23 март 2017 в 11:33 3356 3

Елена Йончева завежда делото за клевета срещу Борисов

Снимка БГНЕС, архив

Журналистката и кандидат за депутат на БСП Елена Йончева завежда в четвъртък делото срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В отворено писмо до медиите в сряда тя обяви, че делото ще е за клевета и уронване на престижа на журналистическата професия. Исковата молба ще бъде внесена в Софийския районен съд в 14.00 часа.

Йончева се закани да съди Борисов заради негово изказване, че държавата е платила 2 млн. лв. за филмите и интервютата ѝ. Тя отрече да е вършила работата си като журналист по горещите точки на света на държавни разноски. В скандала беше замесено и разузнаването, а медийният съветник на премиера Огнян Герджиков - журналистът Иван Гарелов, беше освободен от поста си, след като защити Йончева в ефира на Нова тв. Според твърденията му това станало след смс на Бойко Борисов до премиера. Лидерът на ГЕРБ пък отрече да е писал есемеси, които да са довели до уволнението на Гарелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

23.03 2017 в 11:56

Ами хайде де - това че ще заведе дело го слушаме вече две седмици. Вчерас изявление че ще заведе дело - днес хайде вече да го заведе - пък тогава да говорят глупости.