Двама убийци се изправят пред Темида днес

OFFNews 11 май 2015 в 07:41 3943 1

Прокуратурата днес ще поиска от Софийския градски съд (СГС) постоянно задържане под стража за 51-годишния руснак Герман Костин. 

Костин бе арестуван в петък за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Тялото на детето бе намерено в зелен куфар на 20 март в района на село Пасарел. 

От разследването стана ясно, че Никита е дете на рускинята Анна Леонтиева. Анна също е била убита, а тялото и е намерено разчленено край пътя за тракийското светилище Беглик Таш.  

Герман Костин бе главният заподозрян и за убийството на детето, и за убийството на майка му. Той обаче до последно отричаше да е извършил което и да е от двете деяния

В петък прокуратурата повдигна обвинение на Костин за извършено умишлено убийство. Негово ДНК е намерено върху кърпата, с която трупът на Никита е бил увит в куфара. Анализът посочил 100% съвпадение.

Записите от видеокамери на агенция “Пътна инфраструктура” показват, че Герман е бил засечен с автомобила си от 13:00 часа на 8 февруари до 06:20 часа до 10 февруари в района, където е намерено и тялото на Никита. Предполага се, че детето е било убито в този интервал от време. 

Още едно дело ще се гледа днес. Адвокат Григор Вълканов ще поиска доживотната присъда на Николай Русинов - Чеци да бъде потвърдена. 

Чеци е обвинен за убийството на Яна Кръстева, станало на 9 юли 2011 г. Тялото на момичето бе открито на следващия ден в храсти в Борисовата градина. 

Чеци е признат за виновен през октомври миналата година. Тогава в мотивите си съдия Снежанка Кьосева от СГС написа: „Чеци е съзнавал, че убива Яна.“ Той имал и помагачи, но те са неизвестни.

Николай Русинов отрича да е убил момичето. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови