Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ден след заклеймяването на съдия Миталов, посолството на САЩ похвали службите за наркоакция

OFFNews 06 февруари 2020 в 14:20 2755 1

Посолството на САЩ у нас поздрави в изявление до медиите българските, американските и испанските правоохранителни органи за успешна операция, която е сложила край на медународен канал за трафик на дрога.

Акцията е проведена на 31 януари 2020 и в нея са задържани най-големите количества кокаин за последните на десет години, посочват от посолството.

Тя е проведена от Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция, а от българска страна се е включила ГДБОП.

Тогава главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че на столичната борса за плодове и зеленчуци "Слатина" са открити големи количества наркотик в контейнери за плодове, превозвани от Колумбия до Гърция, а след това транспортирани с камиони до България.

"Посолството на САЩ в София се гордее, че си партнира с българските правоприлагащи органи в усилията срещу незаконния трафик на наркотици", завършва съобщението.

Похвалата за правоохранителните органи идва само ден, след като посолството анонсира, че американският Държавен департамент налага забрана за влизане в САщ на българския съдия от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, както и на съпругата му и дъщерята му. Мярката се налага заради корупционни действия, подкопаващи върховенството на закона, мотивира се издалият решението - държавният секретар Майкъл Помпео. Миталов е съдията, който дава разрешение на заподозрения в шпионаж председател на сдружение "Русофили" Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи орден от президента Владимир Путин.

След посещението си в САЩ в края на 2019 г. Борисов коментира, че президентът Тръмп го е попитал защо Николай Малинов е бил пуснат в Москва. Това беше нещо, което не можах да му обясня, как така съдия го е пуснал. Казах му, че аз отговарям за службите и за МВР и че те са си свършили работата, заяви тогава Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

06.02 2020 в 15:42

Ченалова: САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов?
https://mobile.frognews.bg/article/190808/

..... Беше ли проведено разследване по секретна грама на американския посланик Джон Байърли от 2006 г. в която се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер-Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности.
... В грамата се посочва , че Борисов е свързан със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

Защо при тези данни Борисов не е санкциониран??????
 
X

Да помогнем на украинските деца!