Делото за въоръжения грабеж в столичния The Mall стигна до съда

OFFNews 18 февруари 2021 в 13:44 1476 0

Софийската градска прокуратура е обвинила И.П. за участие във въоръжен грабеж, извършен през 2016 г. в столичен търговски център на бул. "Цариградско шосе". 

Установено е, че около 10:30 ч. на 22 февруари 2016 г. на паркинг в "The Mal" обвиняемият И.П., заедно с още един човек, са ограбили вещи от инкасо автомобил. И.П. е употребил сила и е заплашил служител в охранителна фирма. Насочил е срещу него автомат "Калашников", стрелял и го ударил в гърба. Извършителите на грабежа взели платнен чувал с пари - левове и друга валута, златни монети и злато (скрап). Общата им стойност е 400 000 лв.

До съпричастността на 33-годишния мъж към това престъпление и привличането му към наказателна отговорност се е стигнало в хода на разследване по друго дело – убийство в района на езеро Вая през 2019 г., в промишлена зона „Север“ на Бургас.

Разследващите са открили оръжието, използвано по време на грабежа, което е било без сериен номер. По-късно И.П. убил с него съучастника си. За това престъпление той е признат за виновен на първа съдебна инстанция с наложено наказание 18 г. затвор.

Предстои внасянето на делото в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!