Владимира Янева в нов запис: Бойко е натиснал страшно много Цацаров

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2015 в 19:27 24798 18

Нов запис на бившия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева от разгара на афера „Червей“, беше разпространена в интернет. В новия запис Янева обяснява, че Бойко, вероятно премиерът Бойко Борисов, е оказвал натиск върху главния прокурор Сотир Цацаров.

В записа, качен от "Биволъ" в сайта "Саундклауд", Янева разказва за решението за отстраняването ѝ от съдебната система.

Владимира Янева беше отстранена на 19 февруари тази година след скандала с аферата „Червей“. Председателят на Върховния административен съд Георги Колев предложи тя да бъде отстранена като шеф на СГС, но не и от съдебната система. ВСС обаче гласува срещу неговото предложение, след като Сотир Цацаров обяви, че срещу Янева е образувано досъдебно производство.

От новия запис става ясно, че Бойко (явно премиерът Бойко Борисов) и Цецо (явно зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов) „натискали яко“, както и че „Бойко е натискал яко главния прокурор, направо го е подлудил“.

Намесата на Цветан Цветанов в разговора може да се обясни с това, че Янева беше обвинявана в това, че е избрана за председател на СГС, защото е семейна приятелка на Цветанов.

Скандал се завъртя около Владимира Янева първоначално при разкритията от скандала „Белведере“, когато стана ясно, че има манипулации при случайното разпределение на делата в СГС.

От аферата „Червей“ пък стана ясно, че съдия от СГС е разрешил незаконно проследяване на цялата информационна система на МВР. Премиерът Бойко Борисов посочи като виновник Владимира Янева на 12 февруари и седмица по-късно тя беше отстранена, като тогава се разбра, че точно Янева е позволила следенето на системата на МВР.

Ето и цялата стенограма от разговора:

Владимира Янева: Понеже Жоро (шефът на ВАС Георги Колев, бел.ред.) ми се обади и каза, че най-вероятно няма да могат (във ВСС) да съберат гласове да ме отстранят, но и каза: "По-добре да те отстранят, защото законът знаеш как е, когато е образувано срещу тебе производството, могат да те отстранят, т.е. преценка е, обаче, когато си привлечен като обвиняем, трябва да те отстранят, т.е. императивно". Сега днес, ако те не ме отстранят, той ще ме привлече, което е още по-лошо. Т.е. по-добре да ме отстранят.

Мъжки глас: Цецо натиска яко.

Янева: 100%.

Мъжки глас: Побъркал се е.

Янева: 100%.

Мъжки глас: Побъркал се е.

Владимира Янева: Бойко е натиснал страшно много главния прокурор, направо го е подлудил. Той (явно главният прокурор) снощи като ми се обади ми вика: "Това е най-малкото, което успях да направя в тази цялата ситуация".

В интернет пространството вчера се появи още един разговор на Владимира Янева, свързан с аферата "Червей", този път със съдия Румяна Ченалова, която беше отстранена около аферата „Белведере“. 

От разговора става ясно, че председателят на ВАС Георги Колев е опитал да спаси Владимира Янева от отстраняване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 15:40

Нормално - преди това тя съсипваше, а сега нея я съсипаха. На всеки му идва редът, недосегаеми няма.

06.11 2015 в 10:30

Не му е само семейна приятелка, ами му и кумица. Мъжът /кумеца на Цв. Цв./ от граничен полицай на Калотина стана преди 5/пет/ години зам. директор на РВД/понеже завършил за учител по физкултура-НСА/ и там сега са назначени/като големи "експерти"/: Дъщерята на Веселин Маринов, съпругата на Флоров, съпругата на проф. М. Константинов и още една дузина съпруги и "братовчеди"...Интересно ЗАЩО по времето на Орешарски никой не посегна на тази хубава синекурия, си останаха да си "папкат" на държавната софра....Който разбрал, разбрал.

05.11 2015 в 16:25

Тук овцете още вярват в сапунки. Гледайте резултата, не сапуна. Както ЦЦ е свободен така и Чоналова и Янева ще бъдат независимо какви записи споделят след подменените избори. Няма как иначе. Все пак те са слушали и изпълнявали общите шефове и ако им се случи нещо това ще е знак за останалите послушковци, че работата не е сигурна. Същото го казах и преди делата на ЦЦ. Видяхте и със Златанов какво стана. Тук ние сме мишената, не те.

05.11 2015 в 15:00

Пълни тъпотии!Подсъдимата говори с някой си,че семейния и приятел Цветанов "натискал" някого си да я махнат от съдебната система!А защо??? Или ,че е толкова значима,че Борисов също "натискал" някого си!!! Тя на основание на Ако е такатакива "доказателства" ли е осъждала хората в нейната практика!!!Ако е така /или и нея са я "натискали" и си е мълчала, много правилно са я отстранили и да я съдят!! Така,че много правилно никой не обръща внимание подобни щуротии със "записите"л

05.11 2015 в 13:26

ТАНГ има факти които показват че не си прав. Пеевски не воюва с Борисов. Борисов също не воюва с Пеевски. Това е така доколкото Пеевски е свързан с ДПС, а ДПС не воюва с Борисов. Това е така доколкото от устата на Борисов не е излязла лоша дума за Пеевски и количествено по малко го е споменавал и от Радан Кънев. Войната на Пеевски е срещу РБ, НДСБ-ПФ и отделни бизнесмени, които може да са свързани сега с правителството, но не и пряко с тях е ангажиран Борисов. Не съм виняла както Биволъ е сложил на сайта си за Лавка-не коментирам. И още аргументи- тук в ОФнюз най- често се публикуват факти ФАКТИ ЗА АФЕРАТА ЯНЕВА. Тях не може да свържеш нито с полицейските протести, нито със събитията в Румъния, нито с желание да се клати правителството.

05.11 2015 в 10:15

нито Нова, нито БТв, нито националната не обръщат внимание на тези записи. Всички се правят на нечули, не разбрали, незнаещи? Така излиза че това е някаква клевета, измислица, фалшификация???????? А не е и ние го знаем.

05.11 2015 в 08:58

"Биволъ" е брилянтна КГБ/ДС постановка в действие - истинска разследваща журналистика, но само за неудобни на Пеевски (включително и вътрешни за ДПС местни, феодални кметове и "бизнесмени"). Можаха да се прикрият като негова собственост до момента, в който преди някоя и друга година официално обявиха партньорство с "Лафка" на сайта си. Не че и преди това не се знаеше.

05.11 2015 в 02:47

Само ако ще се натискат да си намерят стая

05.11 2015 в 01:32

ИЗРОДИ .ПОДЕЛЯТ СИ ДЪРЖАВАТА.НАй- ГОЛЯМАТА ИЗМЕТ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ И " УПРАВЛЯВА"...

04.11 2015 в 22:52

А къде е правен записът, в Балкантон или Арамюзик.