Бившият депутат от 'Български възход' Александър Николов съди варненския кмет за 1 лв. Уронил му доброто име

OFFNews 27 септември 2023 в 15:44 2600 0

Николов

Снимка Фейсбук

Александър Николов

Александър Николов - бивш зам. областен управител на Варна и ексдепутат от "Български възход" на Стефан Янев, е завел иск за 1 лв. срещу кмета на града Иван Портних за оклеветяване и увреждане на доброто му име.

Това става ясно от съобщение на Николов във фейсбук. 

Потърпевшият преживял "неприятни емоции, стрес и дискомфорт, следствие засягане на честта и доброто му име" заради казаното от Портних на пресконференция на 23 септември, където са участвали също народните представители Славена Точева, Павел Христов и Бранимир Балачев.

Тогава варненският кмет обяви следното: "Когато виждаме пътните фирми как саботират уличните ремонти на финала им, ще припомним, че друг адвокат - Александър Николов, юрист на една от тях, беше заместникът на Коцев в областна управа. Свидетели сме на всякакви пречки при управлението на Промяната, освен за Съдебната палата, внасяли сме многократно искане за допълнително финансиране на ключови проекти за града, което не сме получили. Виждаме некадърност, саботаж и демагогия".

"Разочарован съм, че ответникът Портних е известен с това, че се крие от дебати, както и избягва да влиза в директен спор с опонентите си. На практика шансът да отговаря на въпроси и по теми, извън тези, които желае, е минимален. В случая единственият смислен и възможен начин е да защитя името си от нанесените ми с клеветите и обидите от ответника Порних неимуществени вреди е по съдебен ред. Макар проблемът да е част от политиката, считам, че ответникът Портинх никога не би събрал смелост да влезе в открит, двустранен, публичен дебат с мен, включително по темите, посочени в исковата молба", пише депутатът.

Той настоява да бъде образувано производство, а Портних да бъде осъден за 1 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика