Безлов: Сътресението в отдел 'Наркотици' може да доведе и до сблъсък на групировките

"Записите на Борисов са пред-предизборната борба или отмъщение с арабски привкус"

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2020 в 09:58 3796 1

Тихомир Безлов

Акцията срещу висши полицаи, свързани с наркоразпространението, е доста сериозно сътресение, тъй като отдел "Наркотици" е една от ключовите служби в ГДБОП, коментира в сутрешния блок на bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Самата служба ГДБОП е ключова и затова често е използвана и за политика, припомни той.

Припомняме, че в края на миналата седмица за рекет на наркогрупи бяха арестувани ръководителите на отдела на наркотици към ГДБОП, а след това премиерът Борисов поиска оставките на зам. главния секретар на МВР и на началника на ГДБОП.

Надявам се, че в случая с тази акция няма политика, а една добра операция с откриване на ключов служител на такава ключова позиция, коментира Тихомир Безлов. Според него важното тук е, че е замесен човек на много висока позиция, а не редови полицай. Важно е как той е стигнал до този пост. Хората на високи позиции са много опитни и е трудно срещу тях да има разследвания, добави той.

По думите му важното след тази акция е да не се смени едно покровителство с друго, а възможно е и да се стигне до сблъсък между наркогрупировките.

Безлов припомни, че в периода до 2007-2009 г. наркоразпространението е било ясно разграничено по райони, а районите в София почти точно са съвпадали с териториите на всяко РПУ.

Струва ми се, че това, което в момента се случва, също е част от сблъсъка между групировките. Въпросът е едно покровителство да не бъде сменено с друго, заяви той. По думите му полицаите по цял свят са подложени на натиск от криминалния свят, вкл. върху семействата им.

Той коментира и записите с премиера. Според него това е част от пред-предизборната борба. Другата хипотеза била за "отмъщение с арабски привкус", като е възможно двете хипотези да съвпадат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5639

1

zuljin

29.06 2020 в 10:51

Откак ШАЙКАТА е на власт, отдел "Наркотици" зорко охранява наркопазара за конкуренция. Конфикскуваната стока се разпродава от същите, за да пълни черната партийна касичка на ШАЙКАТА!!!
За по-добри резултати в разчистването на конкуренция от наркопазара, ШАЙКАТА нареди да се джобят обикновени граждани на случаен принцип на улицата.
Най-изявени в борбата с конкуренцията са 1-во и 4-то районно, като 1-во са даже лична охрана на ШАЙКАТА и от години безнаказано, редовно си превишава правомощията.
Във всичките издънки през последните 10 години все участват МИЛИЦИОНЕРИ от 1-во...