Двама от задържаните шефове от ГДБОП остават в ареста

OFFNews 28 юни 2020 в 18:59 3743 0

Снимка БТА

Цветан Панков

Тази вечер Специализираният наказателен съд остави в ареста Цветан Панков и Кирил Ванков, задържани преди дни при акция на прокуратурата и МВР.

Цветан Панков беше началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП, а Кирил Ванков - шеф на сектора в ГДБОП за борба с наркотиците. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група.

Дейността на групата е била в няколко направления - получаване на подкупи от групи за наркотрафик и наркоразпространители, получаванe на подкупи за неутрализиране на конкуренти на наркопазара у нас и предоставяне на предварителна информация за предстоящи действия по разследването. Групата е действала от 2017 г., съобщи на брифинг днес Сийка Милева - говорител на главния прокурор.

Василена Фикирлийска - служител в МВР, също обвинена за участие в престъпната група - е без мярка за неотклонение и излиза на свобода.

Ролите на "добро и лошо ченге"

От прокуратурата днес обявиха още, че групата е разкрита със съдействието на лице, което е било изнудвано и през годините многократно е давало подкупи на началника на сектор "Наркотици" в ГДБОП в размер от 5 до 10 хил. лв.

Директорът на "Вътрешна сигурност" на МВР Стефан Банков окачестви като изключително нагло, аргантно и безпрецедентно поведението на задържаните.

Двамата висши служители на ГДБОП са разгравали привидно неразбирателство помежду си: единият е създавал проблеми на престъпния свят, а другият е искал парите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови