Бат' Сали получи сърдечна криза в деня на делото срещу него

OFFNews 10 октомври 2016 в 15:18 3109 1

Бат' Сали получи сърдечна криза в деня на делото срещу него

Снимка БГНЕС, архив

Делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, изместен като Бат‘ Сали, беше отложено заради сърдечна криза на подсъдимия. Защитата на Методиев представи пред съда днес документ, от който става ясно, че той е приет по спешност в болница със сърдечна криза. По тази причина делото, което трябваше да стартира днес, беше отложено за 14 ноември.

Методиев е подсъдим за хулиганство и за отказ да се подчини на полицейско разпореждане. До обвиненията се стигна след случай от 1 май край Костенец, при който Бат' Сали заплаши полицейски служители. Тогава той извършил забранено тройно изпреварване. Пътни полицаи видели нарушението и един от тях подал сигнал със стоп палка, но депутатът само им помахал с ръка и продължил. След това полицейският патрул спрял за проверка микробус със 7 пътници, един от които нямал лична карта и бил извикан в патрулката за съставяне на акт. Спътниците му обаче възроптали, а един от тях се обадил по телефона на Александър Методиев. Тогава депутатът се върнал към мястото на проверката и се обадил на директора на полицията в Костенец, за да се оплаче, че полицаи спрели микробус с футболния отбор на ромите от Самоков. Полицейският началник отвърнал, че хората му си вършат работата и помолил депутата да не се меси.

Методиев обаче започнал да размахва депутатската си карта. След като това не помогнало, започнал да ругае полицаите и да ги заплашва, че "ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни".

В съдебната зала днес стана ясно, че прокуратурата разполага с видеозапис от скандала между Методиев и пътните полицаи. 

Методиев сам се отказа от депутатския си имунитет, след като главния прокурор Сотир Цацаров внесе искане за свалянето му на 7 юли. Народният представител е с мярка "подписка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови