Българин бе задържан за финансови престъпления в Германия

OFFNews 02 ноември 2020 в 11:51 1630 0

Българин влезе в ареста заради финансови престъпления във Федерална Република Германия. За него на 20 май бе издадена Европейска заповед за арест.

В представената пред Окръжния съд в Бургас Европейска заповед за арест са посочени фактическите обстоятелства на извършеното от Мирослав Б. деяние в Германия, за което според местното законодателство предвижда до 10 г. затвор. Мирослав Б. се издирваше заради разпореждане с близо 50 000 евро от банкова сметка на трето лице. Според съда са налице достатъчно данни, въз основа на които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за разследването на което издаващата държава иска да бъде предаден.

Съдът смята, че съществува реална опасност обвиняемия да се укрие.

Мирослав Б. е работил в различни държави през последните години и заради режима на свободно придвижване има риск да напусне страната.

От момента на престъплението са минали няколко години, през които не е могъл да бъде установен. Наличието на четири деца, за които Мирослав Б. заяви пред съда, че се грижи, имат повече емоционално човешко значение, отколкото могат да бъдат противопоставени на обстоятелства, че няма да се укрие или отклони от мярка, различна от "задържане под стража", смята съдът. Съществуването на трудов договор също не убеди съда. .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови