Арнаудова: Детето от Сотиря е удряно с камък, починало е от черепно-мозъчна травма

OFFNews 19 август 2019 в 09:33 10456 2

Снимка Архив

7-годишната Кристин, пребита и изнасилена от 21-годишния Мартин Трифонов в сливенското село Сотиря, е починала от черепно-мозъчна травма. Обвиненият за смъртта на детето, който направи самопризнания, е удрял момиченцето с камък. 

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по Нова тв. Трифонов има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване, а наказанието, което му е било присъдено тогава, е 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години.

„Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, обясни Арнаудова.

„Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.

"Нямаме данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип. Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота”, обясни Арнаудова.

Тя коментира и случая с намерените тела край Негован.

„След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата”, заяви Арнаудова. „Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване”, каза още Арнаудова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови