Адвокатът на Полфрийман: Нашата държава го държи като отвлечен

Пълен абсурд: За австралиеца има две забрани да напуска страната и една да бъде експулсиран

OFFNews 28 септември 2019 в 13:14 4075 0

Няма никакво правно основание свободеният условно предсрочно от затвора австралиец Джок Полфрийман да бъде задържан в страната. Той би трябвало да може веднага да я напусне. Нашата държава го държи отвлечен. 

Това обяви адвокатът на австралиеца Калин Ангелов по БНТ. По адрес на съдебния състав с председател Калин Калпакчиев, определил предсрочното условно пускане на Полфрийман, адвокат Ангелов коментира, че има два вида съдии - смели и страхливи. "Страхливите съдии няма да изпълнят закона, защото знаят и виждат какво ще им се случи. Смелите съдии ще кажат: На мен не ми пука, важното е да изпълня закона, защото аз имам съвест.", каза адвокат Ангелов. 

Вътрешният министър Младен Маринов пък обясни, че Полфрийман се намира в дома на дирекция "Миграция" в Бусманци, тъй като по отношение на него директорът е издал заповед за принудителна мярка "експулсиране от страната". За него обаче има издадени и две забрани от прокуратурата да напуска страната. Когато всичките условия бъдат изпълнени, ние ще приключим и с експулсирането на лицето", подчерта министърът, цитиран от БТА. 

Той добави, че вчера са получили призовка от Върховния касационен съд, която трябва днес да бъде връчена на Полфрийман за явяването му на заседанието, което е насрочено за 23 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови