Адв. Марковски: Иванчева си гори за работата, коварен ход на прокуратурата е да я отстрани

OFFNews 25 май 2018 в 08:59 9768 2

Снимка БГНЕС

Адв. Марин Марковски

„До влизането на присъдата в сила Десислава Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”.

Това заяви пред предаването „Здравей, България” адвокатът на арестуваната кметица на "Младост" Марин Марковски.

Преди ден Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност с мотив, че могат да влияят на свидетели по делото срещу тях.

„Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите ѝ да я защитават, защото нея истината я защитава”, коментира още Марковски.

Адвокатът добави, че ще обсъди с клиентката си дали да обжалва отстраняването. По думите му имало вариант Десислава Иванчева сама да се оттегли от поста.

Отстраняването на кметицата дойде, след като стана ясно, че от ареста тя е издала заповед за уволнение на заместника си Румен Русев, който временно изпълняваше кметската длъжност. Той е свидетел по делото срещу нея. Заповедта за уволнението му била занесена в общината от майката на Иванчева.

Адвокат Марковски заяви, че не знае дали по този начин са носени и други документи в община "Младост". Той обаче посочи, че това не би било нарушение на закона, защото клиентката му все още не е била отстранена от длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови