18-годишният, причинил катастрофата на бул. ''Сливница'', остава в ареста (обновена)

OFFNews 10 май 2023 в 15:28 6521 1

Снимка Стопкадър

Съдът остави в ареста 18-годишния Адриан Антонов, който предизвика катастрофата с две жертви на бул. „Сливница“.

Пред съдебния състав младежът каза, че съжалява за случилото се. С решението си Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата.

Срещу Антонов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при движение с несъобразена скорост.

Прокуратурата посочи, че Антонов е карал със 101 км/ч и не е направил опит да спре, карал е в тъмната част на денонощието и деянието му е общественоопасно. Според адвоката му Димитър Марковски скоростта е била 96 км/ч, видно от документацията, с която се е запознал.

Събрани са доказателства, че в нощта на 7-и срещу 8 май Адриан е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се с несъобразена скорост не е пропуснал пресичащите на пешеходна пътека годениците Ани (24 г.) и Явор (22 г.) и е причинил смъртта им.

Кръвните му проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

Разследването продължава с разпити на свидетели и с експертиза за скоростта, с която е шофирал.

Адв. Марковски посочи, че не може да се говори за умишлено престъпление, а за извършено по непредпазливост. По думите му Адриан е карал неразумно, но това не може да изключи други факти, дал е и кръвна проба доброволно.

Марковски поиска младежът да бъде пуснат под домашен арест, за да може да завърши средното си образование.

По време на заседанието стана ясно, че е имало очевидци на инцидента – шофьор и спътник в друг автомобил. По този начин се опровергават твърденията на обвиняемия, че не е имало друго движение на пътя. Няма данни за задействана спирачна система. Дори при тази скорост - 101 км/ч Адриан е щял да има време да спре, каза съдията. 

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

1

Ivan

10.05 2023 в 19:48

Нещастно дете! Жертва на ситуация, която само си е създало. Да, виновен е, но не заслужава тормоза, преди да се изправи и получи присъда. Погледнете снимката на психопата, прокуроския пернишки изклесък! Чуйте искането му : "Да се прибЕре при неговите ора". Хора разни, закони еднакви, но прилагани от хора тип "Гешев". Топ айдукът на Бандустана се разхожда из Парламента, реди кабинети, води преговори, държи интервюта... А това дете- у кауша, за да ни е "чиста" гражданската съвест и да се мислим, че сме целите у бело! Нема такова племе!!!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков